דג מושט

שאלה:

מה דין דג מושט עם עור אבל לא רואים קשקשים (כנראה במפעל גרדו אותם) אבל רואים בעור הדג שקעים ששם כנראה היו קשקשים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש כשרות המעידה על מוצאו של הדג כמושט אפשר לאכול. אם אין כשרות, לא הייתי סומך על הזיהוי האישי שלי בענין.

לכן ומעוד סיבות, אני ממליץ לקנות דגים בכשרות טובה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מהתשובה של הרב אני מבין שהשקעים שיש בעור אין בהם בכדי להעיד שהיה שם קשקשת, וא"כ האם יש משגיח שרואה שיש לכל דג קשקשת, או רק מספיק לדעת שזה מושט? ולמה נותני הכשרות (לדוג' עד"ח) לא עושים חותם בתוך חותם? תודה

  2. יש מערכות כשרות שמהדרים לעשות בדיקת דג דג באופן פרטני ויש שמוודאים את הזיהוי באופנים אחרים. כפי הפירסומים של המערכות השונות. כמובן הדגים באים עם החותמת באריזה.