שווי גרם כסף שהשתנה לגבי מחצית השקל

שאלה:

שאלה. לקראת סוף חודש אדר א' ערך גרם כסף עמד על 2.75 ₪ ולפי זה פסק הגאון הרב יצחק יוסף שהסכום השנה עומד על 29 ₪ כולל המע"מ כעת ערך גרם כסף 2.94.
השאלה האם חישוב המחצית השקל הוא לפי ערך הכסף בראש חודש אדר או לפי ערך הכסף ביום הנתינה צום תענית אסתר?

תודה רבה.

תשובה:

בודאי לפי יום הנתינה. אמנם אם היית נותן בראש חודש אדר זה היה לפי הערך שלך אותו היום, אבל כל עוד לא נתת, יש לתת לפי ערכו היום.

ברכה והצלחה