סימונים על המגילה לצורך זיהוי

שאלה:

שלום לרבנים מגילה שהסופר כתב עליה מספרים שיוכל לתופרה כסדר האם זה פוסל את המגילה? ומה הדין שבס"ת חותמים עם חותמת סימן האם פוסל? תודה רבה

תשובה:

ברור שמה שכתב המשנה ברורה בסי' תרצא ס"ק כה שלכתחילה אין לכתוב טעמים במגילה אין כוונתו לאסור רק בדיו הכשר לכתיבת סת"ם אלא בכל כתיבה שהיא, שהרי בסופו של דבר כתוב כאן עוד דברים חוץ מהמגילה. אבל זה לא מעכב, וטוב יותר לעשות זאת באחורי המגילה אם יש הכרח.
ברכה והצלחה