משלוח מנות – שני בקבוקי יין

שאלה:

האם יוצאים ידי חובה משלו מנות בשני בקבוקי יין

תשובה:

מיני משקאות, נחלקו בהם ראשונים: יש סוברים, שאף השולח מאכל אחד ולצידו משקה, או אפילו שני מיני משקאות, יוצא בכך ידי חובתו (ראה: תרומת הדשן סי' קיא; של"ה מגילה נר מצוה; מג"א סי' תרצה ס"ק יא; משנ"ב שם ס"ק כ. וראה רש"י מגילה ז ב ד"ה ה"ג). ויש ראשונים שנראה מדבריהם, שלא ניתן לקיים מצוה זו אלא בשני מיני מאכל (ראה רבינו חננאל מגילה שם א, ומקראי קדש פורים סי' לח בדעתו).

גם לדעה הראשונה, אם זה אותו יין לא יועיל לכאורה אף שהוא בשני בקבוקים שונים.