משלוח מנות בהזמנה לסעודה

שאלה:

שלום.
שתי שאלות לאו דווקא למעשה אלא לידיעת ההלכה.
א. האם אדם שהזמין את חברו לאכול עמו סעודת פורים, המזמין יוצא ידי חובה של משלוח מנות בזה שנותן לו לאכול אצלו בחינם?
ב. אם אדם נותן לחברו מעות לקנות לעצמו אוכל, יוצא ידי חובת משלוח מנות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. לכאורה מקיים בכך מצות משלוח מנות בצורה נאה.

2. אם יאמר לחברו תהיה שליח שלי לקנות עבורי שני מאכלים בכסף זה, ואחרי שתקנה אותם תזכה בהם בעצמך ממני, זה משלוח מנות טוב, אבל לתת כסף ששייך עכשיו כבר למקבל אין בזה קיום מצוה זו.