כסף למחנכים במשלוח מנות

שאלה:

חייבים לתת למחנך כסף לכבוד פורים? למה למחנכות לא נהוג? ומה אומרים למשפחה עם הרבה בנים?

תשובה:

בודאי שלא חייבים.

המנהג הזה השתרש מכך שבשנים קדמוניות זה היה חלק משכרם הרשמי.

לא היו חדרים מסודרים כמו היום, המלמד היה יושב בביתו ומקבל תלמידים והיו משלמים לו בערב שבת וחג וכדומה.

גם היום יש בזה הכרת הטוב, העבודה מאוד קשה ולא מספיק מתגמלת, והם עושים עבודת קודש.

למה לא נותנים למחנכות, אינני יודע.

על כל פנים אין חיוב, ואני בטוח שגם המחנכים לא מקפידים לבדוק מי נתן, והכל ברוח טובה וכל אחד נותן מה שיכול אם יכול.

העיקר להביע את הכרת הטוב בצורה הטובה ביותר כי מגיע להם!

מכתב חם ומושקע לא עולה כסף, וזה הכי חשוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1