הדרכת כלות / חכמה בגויים

שאלה:

מתי נוסד הדרכת כלות. יש לכך מקור אצל רבותינו? מה דעתכם בשימוש בספריו של חכם גוי בשם גון גריי על הבדלים בין גבר לאשה

תשובה:

שלום וברכה

לא לכל דבר טוב צריך מקור…

אין כל ספק בכך שכלה צריכה הדרכה, הן במובן ההלכתי הן במובן ההשקפתי, ובודאי בנושא הזוגיות על שלל נושאיה.

אין גם ספק בכך שלרוב ההורים יש מחסום מסויים לעשות זאת בעצמם. אין גם ספק בכך שרוב ההורים אינם מוכשרים לכך, לא בקיאים מספיק, לא בהירים ומסודרים מספיק, ולפעמים הם עצמם צריכים הכוונה והדרכה…

וכיון שמדובר בנושא שהוא פיקוח נפש בלי ספק, ברור בעיני שזו ההוצאה הכי חשובה נצרכת ונדרשת לקראת הנישואין. יותר מכל המלמלות ומגבות היוקרה למיניהם…

אינני מכיר את כל ספריו, הספר גברים ממאדים נשים מנגה הוא ספר ידוע ויש בו תועלת, אני מניח שהעקרונות שבו כבר גויירו ונכנסו לתוך הספרים הטובים הנפוצים הקיימים כיום בציבור החרדי, וממילא אין כל כך צורך בו, בכל מקרה קריאת ספרים בנושא שהיא שחובה מאוד, היא לא במקום הדרכה פרטנית ומסודרת.

ברכה והצלחה