גוי של שבת

שאלה:

אדם שואל אותי בשבת היכן יש גוי, אני יודע שבהחלט לא בטוח שיש לו היתר להשתמש בגוי רק כי נפל החשמל בביתו , מה עלי לעשות? מותר להשיב לו היכן יש גוי

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לומר לו שיש הלכות שונות מתי ובאיזו צורה ולהשתמש בגוי ויש אופנים שזה אסור, אבל תספר לו במקביל היכן יש גוי.

אתה לא יכול לבחור עבורו כיצד לנהוג ככל שהוא יכול לעשות בהיתר, ואין הלכה חובה ממש לפשפש בציציותיו.