בורר בתוך הצלחת בשבת

שאלה:

בשבת הוגשה מנה שבה הייתה אפונה עם תבלין פלפל אנגלי (צורתו ככדור) והוא נועד לטיבול . האם אני יכול לסלקו לצד הצלחת ?
האם עברתי על איסור בורר כי הפרדתי פסולת מאוכל . האם יש איסור בורר בצלחת המאכל או רק בהוצאת הפסולת ממנה ?
תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

אם זה עדיין נשאר מעורב באוכל רק את מזיז מצד אחד לשני תוך כדי אכילה זה מותר, אבל לשים בצד מחוץ לאוכל גם בתוך הצלחת אסור.

מקורות:

שביתת השבת בורר ס"ק לד.