הוספת מים לקוגל לפני שבת

שאלה:

שלום רב
רציתי לדעת כתוב על הקוגל יש להוסיף כמה שיותר קרוב לשבת מים , מדובר בקוגל תפו"א שיש להוסיף כוס או כוס וחצי
שאלתי מצד שהיה-בישול
שקלתי להתיר זאת משום שאדם לא רוצה בבישולו , ובכלל זה נבלע בקוגל עצמו שהוא יבש (לא נראה לי שהמים יתחממו עד שבת, ולא היה לי באותו רגע את הדעת לשים דווקא מים רותחים)
מה הדין
ועל הצד שאתם אוסרים זאת שזה חידוש לענ"ד
האם היה אסור ליהנות

תשובה:

אני מניח שזה נעשה על פלט חשמלית שהיא נחשב גרוף וקטום ואין בה איסור שהייה, כמבואר בתחילת סי' רנג, רק צריך להזהר שלא להזיז את הקוגל עד שהמים הללו רותחים כדי שלא לגרום לבישולם בשבת.