הטמנה בסיר מים חמים

שאלה:

שלום לכבוד הרב
בשבתות האחרונות עשיתי בישול בשיטה חדשה ועכשיו מישהו אמר לי שאולי יש בזה בעיה.
בערב שבת הרתחתי סיר עם מים והנחתי בו בשר עטוף בשקית קוקי וכן ירקות ואורז כל אחד בפני עצמו בשקית עם תיבול שונה
והנחתי על הפלטה בדומה לצולנט שמתבשל על הפלטה כל הלילה
)הבשר לא בושל כלל לפני כן אבל לא על זה השאלה- שאלתי בעבר והורו לי שאפשר להניח בשר לא מבושל על הפלטה בתנאי שלא נוגעים בסיר כלל עד הסעודה(
א. האם יש כאן בעיה של הטמנה? השקית נועדה לשמור את כל מיצי הבשר שלא יתערבו במים
ב. האם משנה גובה המים?
יישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש כאן איסור הטמנה, כיון שיש לך רצון בהטמנה הזו לשם יצירת החום והבישול.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ב הערה קסב שהגרש"ז אויערבך היתר להניח אורז בשקית קוקי בערב שבת בתוך החמין ולא חשש להטמנה, משום שסבר שאין הכוונה שם להטמנה בתוך החמין דוקא, אלא שרוצים שגם האורז יהיה על הפלטה, וזה מקומו. אמנם כאן, הרי אדרבה, כל הענין שלך במים החמים הוא שיטמינו את המאכל והוא יקבל מהם חום, ובאופן זה אסור וכאמור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האמת שכל מה שרציתי בתחילה זה רק שלא יתלכלך הסיר.. שמתי בשקית בתוך סיר וכיון שחששתי שהשקית לא עמידה בחום ישיר הכנסתי מים רק בשביל שלא תישרף