כתיבת ניקוד במגילה

שאלה:

כדי לא להיכשל בקריאת המגילה מתוך קלף כשר , האם מותר בעדינות עם עיפרון לנקד מילים מסויימות על הקלף של המגילה ?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה לא מוסיפים כלום במגילה, אבל מעיקר הדין זה לא פוסל את המגילה. העצה היותר נכונה היא להתכונן לפני, לומר למישהו באלו מילים יכול להיות טעות ושישים לב אם אתה אומר אותן נכון.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תרצא סעי' ט ומשנה ברורה שם ס"ק כה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעבר לדיון לגבי זכוכית וכו' שבזה כבר נהגו להקל [משקפיים], ספציפית לגבי ההצעה שלך כתב בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ב סי' קלג) שאין זה ראוי ונחשב כעין שינוי המנהג, ולכן אם אפשר להתכונן טוב ולהסתדר בצורת הקריאה הרגילה זה עדיף.