משלוח מנות- האם חייב לאכול?

שאלה:

שלום יש לי בן משפחה שאני רוצה לתת לו משלוח מנות. אני יודע שהוא שומר דיאטה אדוקה, ולכן אני לא בטוח שהוא יאכל את המשלוח של החטיפים שאקנה בו ביום או בכלל או רק קצת. האם חובה שיאכל כדי לצאת ידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה שיאכל, די בכך שהוא יכול לאכול [הפוסקים דנו לגבי נתינת סוכר לחולה סכרת, שהדבר אסור עליו בתכלית, כאן מסתבר שזה לא המצב], אבל כמובן אם נביט לתוכנה של המצוה אין טעם לתת לו משלוח מנות שכזה… יש לך מספיק זמן לחשוב על רעיון, אני מציע לקנות לו לחם מחמצת מיוחד יוקרתי, עם גבינה רמה טעימה וכיוצא בזה, דברים שישמח לקבל ולאכול כארוחת בוקר.

ברכה והצלחה.