טבילת כלים

שאלה:

בס"ד
שבוע מבורך!
1. אישה בעת דימום וסתי, יכולה לטבול כלים במקווה ולגעת ישירות במים של המקווה ? או שראוי להמתין לאחר הדימום כדי לטבול את הכלים?
2. במקווה כלים יש סלסלת פסטיק עם חורים שמכניסים לתוכה את הכלים, וטובלים במים עם הסלסלה. הפעם יש לי הרבה כלים, ואיני בטוחה שאוכל בפעם אחת לטבול. האם אני צריכה לברך "על טבילת כלים" רק פעם אחת על כל הפעמים שאטבול את הכלים או שכל פעם שאני מכניסה לסלסלה כלים חדשים יש לברך?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה.

2. מברכים על טבילת כלים וטובלים את הכלים בזה אחר זה בלי להפסיק בדיבור.

לא כדאי לשים הרב כלים בסלסלה, מים חייבים להגיע לכל פינה בכלי, זה מתאים רק לכמה סכו"ם שרוצים לשים יחד.

עדיף לטבול כלים בזה אחר זה ולעזוב מעט במקווה שהמים יגעו בבת אחת בכל הכלי.