כשרות נפה לקמח / טבילת כלי פלסטיק

שאלה:

בס"ד
שבוע מבורך!
קניתי נפת משי, עם קצוות פלסטיק, כתוב עליה בד"ץ העדה החרדית. אך לא ברור אם הבד"ץ על הניפוי קמח או שעל המוצר עצמו שפוטר אותו מטבילה .
יש לי כלי מתכת חדשים שאני צריכה לטבול במקווה בכל מקרה, השאלה אם יש עניין לטבול גם את הנפה או שאפשר לכתחילה להשתמש ללא טבילה ?

תשובה:

נפת קמח אמורה להיות ברמת צפיפות של 60 מש, אינני יודע מה קנית ועל מה ההכשר. תשאלי בחנות אם יש בה את רמת הצפיפות הנ"ל.

יש מהדרים לטבול כלי פלסטיק אף שאין בזה חובה מן הדין.

מקורות:

על טבילת כלי פלסטיק, ראה דינים והנהגות חזון איש חלק ב’ יו”ד פ”א סכ”ג וכן דעת הגר”מ פינשטיין זצ”ל בתורה והוראה חוברת א’ עמוד 11 וציץ אליעזר ח”ז תשובה ל”ז ושו”ת יביע אומר יו”ד ח”ד סי’ ח’. ויש שכתבו שהטובל כלי פלסטיק תבוא עליו ברכה עי’ דרכ”ת סי’ ק”כ ס”ק י”ד ובשו”ת מנחת יצחק ח”ג סימן ע”ז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא למותר לציין (כיוון שיש מקוראי האתר שאינם בקיאים בדין סבל ולכן מאוד חשוב להדגיש), מי שבוחר להחמיר ולהטביל כלי פלסטיק, יטביל ללא ברכה כמובן.