דיני חוטים שנקרעו בציצית

שאלה:

שלום וברכה.

רציתי לדעת האם אני הבנתי נכון את ההלכה בסימן יב' סעיף א':

1. שמדברים על החוט שנחתך זה מהגדיל , הקשר האחרון כלפי הענף?
החוטים שיורדים כלפי הרצפה?

2. שמדברים על קשר עניבה, הכוונה שבחוט עצמו (מהגדיל והקשר האחרון) נשאר 4 ס"מ?
3. למעשה עושים קשר עניבה על מנת "להחזיר" את החוט שנקרע?

4. חוט אחד שנחתך הטלית פסולה?
5. כנ"ל לגבי 2 חוטים חשש שהם מחוט אחד? אלא אם כן נשאר מאחד הראשים כדי עניבה? או שהקפיד לעשות סימן בראש בהתחלה כקשר?
6. 4 חוטים שנחתכו – כשר אפילו לא נשאר מהם כדי עניבה.
7. 5 חוטים שנחתכו – לא נשאר מהם כדי עניבה – פסול.
8. 2 חוטים מצד אחד שנפסקו – כשר ואילו אחד מכל צד פוסל חשש אחד הם

תשובה:

שלום וברכה

1-2. נכון מאוד [אם זה נקרע במקום התחיבה אלו שני חוטים שנקרעו וכיון שהם אותו חוט היא פסולה].

3. אי אפשר להכשיר כך את הציצית משום תעשה ולא מן העשוי.

4. חוט אחד מהגדיל למטה אינו פוסל לכל הדעות.

5. נכון.

6. אם דקדק והם מצד אחד, תלוי במחלוקת הרא"ש ורבינו תם. אם לא דקדק או שהם משני צדדים – פסול.

7. נכון.

8. נכון [אם לא דקדק].

שבת שלום.