חציצה בתפילין של ראש

שאלה:

אני אדם שסובל מאוד מחום בצורה קיצונית.
כעת כשחלף לו החורף ומתחילים ימי האביב, אצלי זה מורגש כמו קיץ אצל אדם רגיל.
בגלל שחם לי מאוד, כשאני מסיר את התפילין יש רטיבות של זיעה בקציצה של התפילין (החלק שמונח על השיער).
כפתרון לכך שהתפילין לא יספגו זיעה שתחלחל ותפסול אותם, אני מניח מלבן של ניר טישו בקופסת התפילין כדי לספוג את הזיעה.
הבוקר כשהסרתי את התפילין מהראש שמתי לב שיש גרגיר ניר אחד על התפילין (על החלק שמונח על השיער)
האם יש לחשוש לחציצה או כיוון שזה מיעוט (שאולי גם אינו מקפיד עליו) אין בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו להקפיד בתפילין לכתחילה גם על חציצה מועטת שהיא מיעוט שאין מקפידים עליו, כמבואר במשנה ברורה סי' כז ס"ק יד.

לכן, תשים לב טוב כל בוקר לפני ההנחה שאין שם חציצה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא לא נחשב תשמיש קדושה, הוא רק מנקה את התפילין.
    לגבי הזיעה, עוד יוסף חי וירא יט כתב שזיעה במידה רבה מאוד נחשבת חציצה, ולא זיעה מועטת, וגם ביזעה מרובה החשש לדבריו שם רק כאשר היא היתה כבר מיד ברגע ההנחה ולא כשתוך כדי התפילה מזיעים. לכן אין חשש.