הכשרת טוסטר אובן טרף

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים.

אני בעל תשובה שגר עם הורים חילוניים.

יש לנו טוסטר אובן בבית ששימש לחלבי בלבד. יש את המגש ברזל עם פסי ברזל ועליו מונח מגש שחור רגיל ללא חורים ממתכת.
אחד מבני המשפחה השתמש בטוסטר כדי לבשל מאכל בשרי – שם בתבנית חד פעמים כנפי עוף עם רוטב וזה הונח על המגש השחור שמונח על גבי הרשת ברזל והם התבשלו שם בין שעה לשעתיים על חום הכי גבוה 320 מעלות בערך ויצאו אדים וכו'.

איך אני מכשיר את הטוסטר אובן כולל המגש והרשת ברזל והכל?

אשמח לעזרתכם בבקשה .

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא היה מגע ישיר בין המאכל לתבניות, יש להקל לעשות ליבון קל.

לנקות היטב את הטוסטר והכלים שלו, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהפעיל ריק 40 דקות על החום הגבוה ביותר כשהם בפנים.

בהצלחה רבה מאוד