תנור אחד ולחלבי ובשרי

שאלה:

שלום יש לנו תנור במטבח עם מגשים מופרדים לבשר ולחלבי
כמה זמן אנחנו צריכים להמתין בין הכנת בשר
להכנת מאכל חלבי
באותו תנור
עם תבנית אחרת חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לדעת שזה מאוד לא מומלץ, וזה גם מועד לטעויות ולכישלון. הדבר הנכון הוא לייעד את התנור למה שבדרך כלל צריך, נניח בשרי, ולחלבי להשתמש עם איזה טוסטר זול וכדומה.

ולעצם שאלתך: מעיקר הדין אם ניקית אותו יסודי והפעלת על חומו המירבי 40 דק' ריק, אפשר להשתמש לסוג השני, בליבון בשונה מהגעלה – אין חובת המתנה. אבל נהגו להחמיר להמתין 24 שעות בין בשר לחלב כדי שלא לבוא לידי מכשול.

שבת שלום.