תבנית אפייה פרווה שגלש עליה רוטב בשרי רותח

שאלה:

שלום
אפיתי בתנור מאכל בשרי, והרוטב החל גולש. הנחתי מתחת לתבנית המאכל, תבנית פרווה בה אני נוהג לאפות פיתות וחלות. במהלך האפייה הרוטב הבשרי אכן גלש מהתבנית עם המאכל לתוך התבנית הפרווה. האם תבנית זו נחשבת מעתה לבשרית? אם אאפה בה פיתות, האם הן יחשבו לבשריות או יישארו פרווה וכשרות לאכילה עם מאכלי חלב?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

במצבה של התבנית כעת היא כמובן בשרית לגמרי, אבל ניתן להכשיר אותה ולהחזירה למצב פרווה.

מנקים את התנור ואת התבנית היטב, ממתינים 24 שעות מהשימוש, ואז מכניים אותה לתנור הריק ומפעילים אותו על חומו המירבי 40 דק' ואז היא שוב פרווה.

כמו כן, גם אם לא נכשיר אותה, כאשר היא לא בת יומה ואפית בה לחמניות, הספרדים מקילים לכתחילה לאכול אותן עם חלב, לבני אשכנז זה אינו לכתחילה.

שבת שלום.