כספי מעשר לצורך הכנסת ס"ת לזכר חייל

שאלה:

שלום. האם מותר לתרום מכספי מעשר לצורך מיזם של הכנסת ספר תורה לזכות חייל שנפל במלחמה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה רגיל לתת ממעשרות גם לצרכי מצוה ולא רק לעניים, כגון תרומה לבית הכנסת, רכישת עליות לתורה, עזרה לחולים ועוד, תוכל לתת גם לכתיבת ספר תורה.

באופן כללי מצד דיני הקדימה עדיף לכאורה לתת לעניים, אינני יודע עד כמה הספר תורה הזה נצרך ויבוא לידי שימוש, זה מאוד תלוי בהתנהלות.

בשורות טובות ישועות ונחמות.