קניית דולרים לגוי

שאלה:

שלום,
גוי נתן לי כסף (שקלים) שאני אקנה לו דולרים.
במקום שבו אני קונה דולרים החלפן עושה לי הנחה משער הקנייה בנקודה בערך.
הגוי לא יודע את זה.
האם אני יכול לשמור לעצמי את סכום הכסף מהפרש הקנייה (ההנחה) שהחלפן עשה לי ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שהגוי הביא לך לבצע את שליחותו נחשב כפיקדון בידך, ובפיקדון של גוי נחשב הפקעת הלוואתו שמותרת בגוי. ולכן אתה לא חייב להשיב לגוי אם הגוי לא ידע מההנחה שעשו לך.

בהצלחה.

מקורות:

כן דעת הנתיבות שבפיקדון אין זה גזל הגוי אלא הפקעת הלוואתו כיון שהגיע לידו בהיתר יכול להפקיע מהגוי.