להמליץ ללקוח שיקנה במקום אחר

שאלה:

אבא שלי( בחו"ל) כל ראש חודש קונה עוגיות ותורם לבית כנסת כדי שהבעלים בתים יאכלו לפני שהולכים לעבוד. עכשיו חמותי התחילה לעשות עוגיות. מותר לדבר עם אבא שלי שיקנה לחמותי ויפסיק לקנות מהחנות השניה ? האם יש בזה איסור עני המהפך.

תשובה:

שלום וברכה,

עני המהפך שייך אם סגר עסקה בדיבור עם מישהו, ובא אחר ומסלקו, אבל כאן על העוגיות שלא נקנו הוא לא סגר שיקנה ממנו, ולכן מותר להציע לו שיש לך עוגיות אחרות טובות.

גם איסור של עני המהפך לא שייך בלקוח שרגיל לקנות בחנות מסוימת, ואין התקשרות בין הקונה למוכר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הטענה שניה לא הבנתי, אבר שלי תואם עם בעל החנות כל חודש שיכין לו כמות מסוימת של עוגיות.
    ולגבי הטענה ראשונה, אבא שלי כן הסכים( בלי שום קנין והתתחייבות) עם בעל החנות לקנות לו כל חודש. אז אני מבין שבמקרה שלי אסור?

  2. אם הוא סיכם שכל חודש יביא לו עוגיות ויקנה ממנו, יש בעיה לאחרים להציע את עצמם, מותר להם לפרסם את עצמם אבל לא לשכנע אחרים שיקנו ממנו.