קניית והתקנת מזגן מדמי מעשרות

שאלה:

שלום רב, קנינו לסבתא מזגן חדש כי המזגן שלה התקלקל ולא מחמם. רצינו לדעת אם מותר שהתשלום עבור קניית והתקנת המזגן יהיה מהמעשרות שלנו. היא בעקרון חיה מהפנסיה של סבא ז"ל שנפטר לפני 30 שנה וקצבת ביטוח לאומי, ומאוד חוסכת. אם לא היינו קונים לה את המזגן, היא לא היתה קונה לעצמה מזגן.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני זה אפשרי אבל רק אם חשבתם על כך מראש לפני שהתחייבתם למתקין, אחרי שכבר חל חוב שלכם למתקין, אי אפשר לפרוע חוב אישי מכספי מעשרות.