לימוד עם האשה הלכות נדה בעיון

שאלה:

האם מותר לי ללמוד עם אשתי הלכות נידה שולחן ערוך (עם ביאור מתיבתא עוז והדר המקדים את דברי הגמרא והראשונים על כל סימן וכו׳), כי אני רוצה לדעת להבחן על זה, ומצד שני זה גם שייך לאשה במידה מסוימת (היא גם רוצה לימוד בדרך זה)

תשובה:

שלום וברכה

מנהג ישראל בכל הדורות שנשים נמנעות מלימוד תורה עיוני למעט תורה שבכתב, ולמדו רק פסקי הלכות, ועל פי הכלל שהמלמד בתו תורה כאילו מלמדה תפלות. לכן, לא נראה לי נכון ללמוד איתה בצורה עיונית כל כך. אבל בהחלט נכון ללמוד יחד את שלבי הסיכום, אחרי שאת כבר למדת את כל מה שמסביב ואתה מסכם את ההלכות עצמן.

בהצלחה רבה מאוד.

מקורות:

ראה כאן מאמר רחב בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני יודע אם כתבה את הספרים, נשמע לי מופרז, אבל היתה בקיאה בתורתו. היו נשים בהיסטוריה שהיו בקיאות גם בש"ס ופוסקים, וראה במאמר הנ"ל, אבל זו לא היתה ההנהגה הכללית.