העברת שעון שבת למצב שבת

שאלה:

שלום וברכה, 2שאלות לגבי שבת בבקשה,
1.האם מותר לסגור ברז גז בשבת כשהגז כבוי, משום צורך בטיחותי בלבד בבקשה?
2.שעון שבת שכוון מערב שבת ושכחתי להרים את כפתורו ולהפעילו לפני כניסת השבת,
האם מותר להרים את כפתורו בשבת? כשהוא כוון מערב שבת שוב בבקשה?
תודה רבה ומראש..

תשובה:

שלום וברכה

את ברז הגז יש לסגור בשינוי, עם גב היד, שכן לכאורה הוא מוקצה.

להעביר את השעות למצב שבת אסור, כיון שבכך אתה בעצם מקדים את שינוי המצב וגורם מלאכה בשבת, וזה אסור גם לדעת המקילים לערוך שינויים בשעון השבת.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1