תפילה בשעת הלידה

שאלה:

מה המקור להתפלל בשעת הלידה, ומתי ועל מה
שמענו בשם הקהילות יעקב שבאחד מהספרים שנדפסו בשנים האחרונות הוא כותב שזה מאד מסוגל (ליד ה , משהו כזה)

תשובה:

אינני יודע, ראיתי שמביאים כך בשם ר' מנדלי מקוצק זי"ע, מה שאפשר לומר הוא שיש בזה הגיון רב.

הרי כל זמן של גילוי מידת החסד והתפשטות החסדים הוא זמן מסוגל לתפילה, כך אפילו בכל לילה בחצות הלילה ואילך כידוע ועוד, ואין לך גילוי עצום של חסד ורחמים יותר מלידת ילד יהודי חדש, המתנה היקרה ביותר שאדם יכול לקבל מבורא עולם.

שנשמע ונתבשר תמיד בשורות טובות.