לקחת ביזה מעזה

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר לחיילים בעזה לקחת רכוש או אוכל שמצאו שם בבתים או חנויות?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

החיילים עושים עבודת קודש שמטהרים את השטח האויב, אבל לא נשלחו לבוז את ממונם של הערבים, וזה לא קשור למלחמה, ואם אין סיבה לבוז את ממונם יש בזה איסור גזל, וכנפסק בשו"ע שגזל הגוי אסור.

בהצלחה.

מקורות:

יש מלחמות שהמטרה לכבוש את שטח האויב וחלק מהמלחמה שבוזזים את הממון של האויב, במצבים כאלו אין איסור לבוז את ממון האויב, דין כיבוש מלחמה שאין איסור להרוג את האויב וכ"ש שאין איסור לבוז את ממונו. במלחמה הנוכחית החיילים לא באים לכבוש את השטח האויב ולא לבוז את ממונם, המטרה היא לטהר את השטח, ואם אין הוראה מלמעלה לקחת רכוש, וזה לא קשור למלחמה אין היתר לקחת מהם את ממונם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם החייל רוצה לקחת דברים לצורך שימוש מיידי בחזית, כמו סבון להתנקות, או להשתמש בתנור חימום, או מוצרי יסוד להכנת ארוחה, או מכונת כביסה ואבקת כביסה.
    האם זה גם אסור?

  2. שגויים פושטים על בית הכל נעשה הפקר, כמבואר בנתיבות סימן שסא ס"ק ב, וכמו שעינינו ראינו בשמחת תורה שערבים פשטו על בתים הכל נעשה להפקר. אבל חיילים יהודיים מוסריים שפושטים על בית של אויב, הם לא בוזזים את הבית והשלל לא נעשה הפקר.