מיצר שהחזיקו בו רבים – בחניה פרטית

שאלה:

חניה פרטית של כמה שכנים שהחזיקו בו רבים לעבור בו ויש מעבר לקיר מדרכה מגבילה ורוצים לסגור את המקום לבניית בית כנסת ולא יוכלו לעבור בו אנשים רבים האם מותר? ואם כן האם צריך להשאיר מקום לעבור בו? וכמה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

חניה פרטית לא מיועדת למעבר בני אדם, ואם אנשים מעצמם התחילו לעבור שם, אין על זה דין של מיצר שהחזיקו בו רבים, ומותר לבעלי החניה לסגור את המעבר ולבנות בחניה מה שרוצים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעז ובסמ"ע ס"ק ב שדווקא אם החזיקו הרבים ברשות, אבל אם החזיקו שלא ברשות, ובעל השדה לא נתן להם לעבור אלא הרבים החליטו לעבור שם, אין על זה דין של מיצר שהחזיקו בו רבים, ומותר לבעל השדה לסגור את השדה ולבטל את דרך הרבים.