דיני קדימה במעשר כספים / מעשר כספים לגמ"ח הלוואות

שאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול, יש לי ב״ה הכנסה קבועה כל חודש והייתי רוצה לדעת באיזה אופן אקיים את מצוות מעשר הכספים בצורה הכי טובה?
דהיינו לתת לעניים דווקא? ללומדי תורה? לאלמנות?

ועוד שאלה, שמעתי שיש אפשרות לתת את כספי המעשרות לגמ״ח כספים – כהלוואה, ואז בעת נישואי הילדים בעז״ה – להוציא את הכסף מהגמ״ח ולהשתמש בו לקניית דירה לילדים שלי.
הייתי רוצה לדעת קודם כל האם זה לכתחילה לעשות כך…
ואם כן, באיזה אופן בדיוק (כמה אחוזים מהכספי מעשרות וכדו)

תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש לתת ללומדי תורה עניים.

העצה שהזכרת לגבי גמ"ח היא נכונה ורבים עושים כך, על סמך דברי החפץ חיים באהבת חסד חלק ב פרק יח, אין הגבלה עקרונית על הסכום, רק יש הנהגה כזו לעשות חצי שם וחצי ללומדי תורה עניים כדי שלא לבטל מנתינת צדקה מחוץ לכותלי הבית לגמרי.

מקורות:

על דיני הקדימה במעשר כספים ראה כאן.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. מתי זה מוגדר יששכר וזבולון ומתי זה מוגדר תמיכה בלומדי תורה
    בעצם מה ההבדל בין שבט לוי ליששכר בעניין זה

    יש בעצה של הח"ח את ההבטחה של ובחנוני?

  2. יששכר וזבולון הלכתי זה סוג של הסכם בין שני אנשים אחד לומד והשני מפרנס אותו והם חולקים בשכר הלימוד, כאן מדובר על סדרי קדימה איזה עני חשוב יותר וקודם לקבלת התרומה.
    יש בעצה של הח"ח כל כללי מעשר כספים.

  3. תרענן את הדף אצלי זה עובד.
    יששכר וזבולון זו קבלת אחריות פרטנית לפרנסת היששכר על ידי זבולון. לא נתינה אקראית כזו או אחרת.