חשש נגיעה של גוי ביין / יין בדלת המקרר

שאלה:

בבית שאנו מתארחים מידי פעם יש עובדת זרה. פתחתי בקבוק יין להבדלה: לא ראיתי אם היא נגעה בו ועכשיו הוא בדלת המקרר. השאלה האם יש לחשוש שנגעה בו? והאם בפתיחת דלת המקרר זה נקרא שהיא נוגעת בו?

תשובה:

שלום וברכה

אין סיבה לחשוש שהעובדת הזרה עשתה משהו עם היין.

יין שנמצא בדלת המקרר, אף שהגויה פתחה את המקרר – אינו נאסר.

מקורות:

כיון שאין להם כוונה לנענע את הבקבוק וכל המגע בו הוא רק על ידי דבר אחר – דלת המקרר, הוא מותר בשתייה ללא חשש, ראה שו”ע יו”ד סי’ קכד סעי’ יא ובש”ך שם ס”ק יט. ולא החמירו במגע שלא בכוונה אלא כשהם מוציאים את הבקבוק עצמו.

כמו כן, יין שהיה הפקק סגור אין זה נאסר כמו שכתב השו”ע סי’ קכ”ד סעיף כ”ה וחכמת אדם כלל ע”ו ס”י, ואף אם מניד דרך הילוכו אין היין נאסר שאין זה דרך ניסוך, כמו שכתב הט”ז קכה,יג.