יין שנגע בו מחלל שבת – תינוק שנשבה

שאלה:

שלום,
אמא שלי לא שומרת שבת, יש אצלה סט כלים כשרים שלי, היא מאוד רוצה שאוכל את האוכל שלה ולכן כשהיא מבשלת בשבילי היא משתמשת בסט שלי ובודקת איתי כל מוצר שהיא משתמשת בו ורק אחרי שאני מאשר היא משתמשת.
אתמול היא הכינה פסטה, היא ממש משתדלת, אבל במהלך הבישול היא הוסיפה מעט יין לבן כשר למהדרין, אני אכלתי כי אם לא הייתי אוכל היא הייתה נפגעת מאוד.. מה הדין לגבי יין (לא מבושל) שמחלל שבת הוסיף לתבשיל ? האם יש מקום להקל במצב כזה בהתחשב בנסיבות?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אכן יש להמנע, בשעת הדחק גדול יש שהתירו ביהודי חילוני שאינו כמו גוי ממש כיון שהם תינוקות שנשבו – ומותר.

בהצלחה רבה!

מקורות:

פסקו הידוע של החזון איש,הוא שאדם חילוני שלא קיבל כלל חינוך תורני מעולם נחשב תינוק שנשבה, ולכן יש שכתבו שמגעו אינו אוסר את היין, ראה שו"ת משנה הלכות תנינא ח"ב סי' לו, למעשה קשה מאוד להקל כך בזמנינו, ויותר נוקטים כך לחומרא, לחלל עליהם שבת לצורך פיקוח נפש וכדומה, אבל לחומרא נוהגים לחוש שאין דינם כתינוקות שנשבו כיון שהם מכירים ויודעים שיש יהדות וכו', ראה בזה בשו"ת תשובות והנהגות ח"ב סי' ת. אבל בשעת הדחק יש על מה לסמוך.