פסיק רישא לקטן

שאלה:

שלום, אם בתי הקטנה שהגיעה לחינוך ונוהגת להרטיב במיטה, רוצה לרחוץ את עצמה בשבת [הדוד שלנו הוא דוד חשמלי], האם לאפשר לה את זה ואף להציע לה לעשות כן [היא מבקשת שאני ארחץ אותה אז אני מציע לה שתרחץ את עצמה]. בכך היא הרי עושה פס"ר, וכמדומני שלפי מה שכתב הגר"ע יוסף להתיר דוד שמש, בחלק מהשו"ת שלו הוא כותב שהוי גרמא וא"כ גם דוד חשמל הוי גרמא בפס"ר של קטן לצורך עצמו. תודה.

תשובה:

איזו קולא יש בפסיק רישא? זה הרי פסיק רישא של איסור תורה של בישול.

אדרבה, יש ללמד אותה כיצד היא יכולה לרחוץ בהיתר.

תכינו במיחם כמות גדולה של מים, שתוכלו לערבב בכלי שני בקערה עם מים קרים מהברז, ואת המים הללו תערב עליה ותרחץ אותה בהם.