ברכה על שתיית מים מטעמי בריאות

שאלה:

אם אני שותה במשך היום כוסות מים אך לא צמאה בכלל (רק כי מומלץ לשתות כמות מספקת ביום), ולהיפך, מבחינת התחושה הייתי מעדיפה לא לשתות, האם צריך לברך ברכה ראשונה/אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל באופן כזה שאין הנאה לא בחיך ולא במעיים לא טעם ולא רוויה זה סתם שתייה מטעמי בריאות, לא מברכים, אבל במקרים רבים זה מסופק, כי בכל זאת קצת יבש בפה ויש הנאה וכיוצא בזה, ולכן בכל מקרה כזה של ספק, אני מציע לטעום מעט סוכר ולברך עליו, או להמתיק מעט את המים.

מקורות:

שלחן ערוך אורח חיים (סימן רד סעיף ז) ומשנה ברורה שם. חוט שני הלכות ברכות (עמוד קצד). שו"ת שבט הלוי חלק י' (סימן מב אות יב).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדובר במאמר ישן ומי שכתבו כבר שנים אינו כותב אצלנו, הוא לא מציין מקור וקשה לי לאמת את הדברים, עכ"פ התפיסה המקובלת היא מה שכתבתי וראה עוד בס' פסקי תשובות סי' רד מקרים ואופנים שונים לדין זה.