שינוי חצי פסוק

שאלה:

שלום, ראיתי מישהו שכתב על הקיר במשרדו במילתא דבדיחותא: "רבות מחשבות בלב איש ובסוף רק האשה מחליטה".
בהקשר לפסק מרן והרמ"א סימן קטז,א שמותר לשנות פסוק מזכר לנקבה או מיחיד לרבים ולהיפך רק בתנאי שמשנה דרך תפילה ובקשה ופחות ממזמור שלם. וכל שכן שאסור לכתוב פסוק יותר מ ג' תיבות מבלי להשלים אותו עד תומו. האם מדובר לכתוב מליצה ככגון הנ"ל????

תשובה:

בודאי אין בזה קדושה, זה עוד פחות ממליצה, אבל יש בזה טעם לפגם מאוד מאוד, להשתמש לבדיחה בפסוק מהתורה.

ידוע המעשה ברבי עקיבא איגר זצ"ל שביטל הצעת שידוך לאחד מילדיו בגלל בדיחה דומה ששמע המחותן, הוא ראה בכך זלזול חמור בפסוקי התורה.