שימוש בכוס שנזרקה תוך חילול שבת

שאלה:

בשבת בבית חולים , יש אירגון שמסתובב עם עגלה ומחלק אוכל .
ראובן ביקש קפה אמרו לו שאין מים חמים , והמחלק נכנס עם העגלה לתוך מעלית [שבת] , ראובן שעמד מחוץ למעלית ביקש רק כוס ריקה , המחלק זרק לו כוס מתוך המעלית , ובדיוק הדלת התחילה ליסגר הכוס שנזרקה גרמה לדלת ליפתח , ואז ראובן קיבל הכוס .
אבל לא רצה לישתמש בה כי היא חיללה שבת . האם הדין כך ?
תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

ראובן יכול היה להשתמש בכוס הזו, כיון שהחילול שבת שנעשה אינו בגופה, פתיחת דלת המעלית היא רק כעין הסרת מונע [מלבד סברות אחרות שיש כאן, אולי הזורק אינו נחשב אלא מתעסק בעלמא].

מקורות:

ראה כאן שיטות הפוסקים בזה בנדון דומה ומעשי מאוד, בפתיחת דלת אלקטרונית בבית מלון וכדומה, האם מותר לי להכנס.