טיפת חלב שנגעה בלחם

שאלה:

שלום כבוד הרב

מעשה שהיה, טיפת חלב ניתז על חלה חמה שיצא זה עתה מן התנור. מיד נקיתי את החלב מן החלה וסימנתי בדיוק את המיקום איפה נתז עליו. האם החלה נחשב "חלבי" או שאפשר לאחר ברכת המוציא לחתוך החלק ולהשים בצד (כדי שיהיה שלימה בזמן הברכה) ולהמשיך להשתמש עם שאר החלה לסעודת שבת בשרית, או שבכלל, הטיפה בטילה בחלה ומותרת כולה לאכילה עם בשר

תשובה:

שלום וברכה

אם תחתוך את המקום שנגע בו החלב מותר לאכול עם בשרי, ראה מטעמי השולחן סי' צב ס"ק ז, וראה דרכי תשובה שם ס"ק יב בשם היד יהודה. ואף שהלחם חם, שניהם כחושים וזה לא מפעפע בכולו.