הכשרת כלי חרסינה ופורצלן יקרים שיש ספק אם נאסרו

שאלה:

כוסות תה מפורצלן שהשתמשו בהם בבית שלא שמרו שם כשרות ומאז הרבה שנים הם ללא שימוש – ברור שלא השתמשו בהם לדבר איסור פרט לחלב עכו"ם בכלי שני, אבל הדיחו אותם יחד עם שאר הכלים שאכלו מהם נו"ט – האם אפשר להגעיל אותם ג"פ כשיטת בעל העיטור בצירוף דעת הפוסקים הסוברים שפורצלן אינו בולע?

תשובה:

לכאורה יש כאן ריבוי ספקות, יכול להיות שלא הדיחו במים חמים שהיד סולדת בהם, ואם כן אולי כבר היה פגום מסבון, וכבר אינו בן יומו, לכן אם הם כלים יקרים שאתם חסים עליהם, ניתן לסמוך להקל להגעיל שלוש פעמים.

מקורות:

ראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' מו, והארכתי בזה עוד כאן.