להגיש ביטול מנוי לעיתון כדי לקבל הנחה

שאלה:

אני מנוי על עיתון מסוים, האם אני יכול להתקשר ולבקש שיבטלו את המנוי למרות שבאמת אין רצוני בכך, כדי שישכנעו אותי להשאיר את המנוי ויעשו לי הנחה?

תשובה:

שלום וברכה,

נראה שיש בדבר זה משום איסור גנבת דעת, משום שמציג מצגת שווא שרוצה למבטל ואין כוונתו אלא להוציא הנחה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ע סימן רכח סעיפים ו-ז מקרים שאדם מראה לחברו כאילו מכבד אותו ופותח לכבודו חבית שהיא פתוחה כדי שחברו יחזיק לו טובה. ומכאן יש ללמוד שכל פעולה לא נכונה שמטרתה להערים כדי לקבל הטבה, גם אין בזה איסור גזל יש בזה איסור גנבת דעת.