מעשרות לחתונת הבת

שאלה:

אני מחתן בת בקרוב בע"ה
לפי ההסכם עם המחותנים שכר הדירה של הזוג ישולם חצי חצי.החתן אברך והכלה לומדת .האם אפשר לשלם להם מכספי מעשר ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהיתה דעתך לכתחילה לתת להם ממעות מעשר, אסף זה או אחר אז זה מצויין, לחתן בת מכספי מעשר זה הדבר הנכון, אבל אם כבר התחייבת על דעת לתת מכספך, אתה לא יכול לפרוע חובה ממוני זה שחל עליך מכספי מעשרות.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני חוזר יותר בביאור, אפשר בהחלט לתת להם כספי מעשר, אבל אתה לא יכול לפרוע את חובותיך מכספי מעשר, החיובים שלך כלפי המחותן דינם כמו כל חוב ממוני, יכולת לכתחילה להתחייב על דעת שיהיה ממעשר, או לתת דברים אחרים שלא התחייבת מכספי מעשר, אבל מה שחל עליך חיוב ממוני לתת אי אפשר לפרוע חוב ממעשר.