כבוש כמבושל בדבר חריף לח

שאלה:

שלום! האם מותר להכניס כף חלבי ובשרי בת יומה לרוטב חריף צונן לכתחילה? האם הכניסו בדיעבד נאסר הרוטב?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכפית שהתה בתוך הדבר החריף הזה 6 דקות ברצף, ויש אומרים 18 דקות, אזי יש דין כבוש כמבושל [שבדבר חריף הוא בכמה דקות וכאמור, ולא ב24 שעות כמו בדבר שאינו חריף], ואין להשתמש עם מאכל מהסוג השני.

מקורות:

ראה אוהל יעקב סי' צו סעי' כ שהעיקר להלכה ב18 דקות. וראה שם שיש שהחמירו כבר בשש דקות.