כסא מחשב – כלי שמלאכתו לאיסור?

שאלה:

שבוע טוב
1. כסא משרדי שעיקר ייעודו לצורך שימוש במחשב האם הכסא נחשב כלי שמלאכתו לאיסור (אולי בטלה דעתו כמו בזריקת כלי לאשפה לגבי מוקצה מחמת גופו)?
2. במשפחה שהשימוש בסביבון הוא לצורך משחק על כסף האם הסיביבון נחשב כלי שמלאכתו לאיסור?

תשובה:

שלום וברכה

הכסא הוא כלי שמלאכתו להיתר, אין כל קשר בינו לבין המחשב וזה שאתה בוחר לשבת עליו בדרך כלל רק כאשר אתה עסוק בפעולות של איסור עדיין אינו הופך את עצם ישיבתך למעשה האסור. כך גם לגבי הסביבון.

ואגב, כאן המקום לשנות את המנהג הזה… חכמים אמרו שהמשחק בקוביא הוא ממבלי עולם ופסול לעדות, אז נכון שאצלכם זה רק צחוק כזה ועל סכומים קטנים וכולם מוחלים ושמחים, אעפ"כ אנחנו מתרחקים מכל חשש של גזל ומורת רוח של השני – הנותן, ומשחקים בלי כסף. אפשר שההורים יניחו מטבעות שוקולד שכביכול כל מי שזוכה מקבל ראשון וכדומה.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע זה לא כמו סולם גדול המיועד לאומנות שהוא כלי שמלאכתו לאיסור רק בגלל שבחרו להשתמש בו בעיקר לצורך דברים אסורים כך גם הכסא והסביבון אצל אותו אדם זה מיועד לצורך שימוש האסור בשבת?

  2. שם מטבעו הוא מיועד לכך ומשמש דוקא לכך, יש קושי טכני להשתמש בו לצרכים אחרים, כאן זה כסא רגיל סביבון רגיל, אלא שכך אתה רגיל להשתמש.