מחלל שבת גבאי בבית הכנסת…

שאלה:

חג שמח ושבוע טוב,
הצטרפתי לבית כנסת חדש ב"ה, בית כנסת מצומצם יחסית של כעשרה בחורים וכן צירפו אותי לקבוצת וואטצאפ. במוצש נכנסתי לוואטצאפ ואני רואה שגבאי בית הכנסת שלח הודעה בשבת עצמה 00:40 שמחר יהיו גשמים. השאלה שלי האם זה נחשב מחלל שבת בפרהסיה כי בקבוצה יש יותר מעשרה והוא לא מצטרף למניין כדי שלא אלך לשם שוב או שזה עדיין בהצנע?

תשובה:

הוא מצטרף למנין אם אינו מחלל שבת בפרהסיה אבל איזה מנין זה? ואיך הוא יוצא מנקודת הנחה שגם אחרים רואים את ההודעה שלו? לא נשמע שזה מנין של אנשים מבינים מהזו שבת ומה זו תפילה… תבדוק אם אין לך מנין ראוי יותר של ציבור יראי ה', ותבדוק יותר אולי יש לך טעות וההודעה לא נשלחה בשבת.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בדקתי טוב.. האחראי של בית הכנסת זה הבן של הרב שכונה. אני מניח שאולי הוא שלח הודעה קודם השבת וההודעה נשלחה בשבת
    תודה רבה על התשובה
    אם דבר דומה יקרה שוב אולי באמת ראוי להחליף מניין

  2. דרבנן אינו כ"כ פשוט להיתירא ע' דרכ"ת ביו"ד (באיזור קי"ח גבי דיני מומר) מהח"ס ועוד
    ומה ההיתר בחד פעמי כל עוד לא עשה תשובה
    ועוד אדם שומר שבת לא שולח ולא הודעה חד פעמית בשבת

  3. זה שזה חד פעמי אומר אולי היתה כאן איזו שגגה או תקלה, שים לב שלא סביר שאדם שומר תורה ומצוות פתאום שולח הודעה לחבריו מהבית הכנסת בשבת… הסיפור כאן חריג ומצריך בירור.