האם נכון שאשתו תדליק נרות חנוכה והוא יקבל שבת בפלג המנחה?

שאלה:

מי שמקפיד ומקבל שבת כבר בפלג מנחה כל השנה.
האם בחנוכה, שרוצה לא להפסיד ההידור הזה יכול שאשתו תדליק נר חנוכה יותר מאוחר, או שעדיף שיפסיד התוספת שבת הקבועה כדי שידליק בעצמו?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמצוה בו יותר מבשלוחו, וגם סדר הדברים כך הוא שקודם הדלקת נר חנוכה ורק אחר כך קבלת שבת, וההדלקה בפלג המנחה היא דיעבד גדול, כיון שהוא שרגא בטיהרא, נראה שכיון שלא קיבל תוספת זו על עצמו בנדר, ידליק בערב שבת זו ככל עם ישראל ולא יקבל שבת מוקדם כל כך.