תנאי על מותר השמן באמצע חנוכה

שאלה:

מותר להקצות שמותר שמן הזית יהיה מותר גם באמצע חנוכה ? שכחתי לעשות כן לפני החג .
חנוכה זה חג?

נ.ב. שאלותיי בנושא שבת התקבלו?

תשובה:

בכל יום לפני שאתה שם את השמן אתה יכול להתנות מה יהיה במותר שלו.

שאלותיך בדיני שבת מורכבות, צריך לפרט מי האדם ומה הסיטואציה, ככלל ברור שאסור לחלל שבת אלא באופן של פיקוח נפש, לילד קטן שמפחד מאוד להיות לבד התירו לעשות מלאכות, בעיקר מדרבנן. ומשום שי בזה חשש פיקוח נפש.