מיקסר פרווה שנעשה בו בצק חלבי חם / מעבד מזון פרווה שנטחן בו בצל בשרי

שאלה:

1. בצק חלבי חם (שחומם קודם על האש והגיע לחום של יד סולדת),
מה דין הקערה מפלסטיק ודין המקציף ממתכת.
מה הדין לגבי המשך שימוש במיקסר לעוגות, חלות וכל דבר שמעוניינת שיהיה פרווה.

2. מה הדין לגבי מעבד מזון שנעשה בו בצק חלבי קר וגם נטחן בו בצל לאחר חיתוך בסכין בשרית לא בת יומה.

אני אשכנזית

תודה רבה!

תשובה:

אם הבצק היה בחום שהיד סולדת בו, הכלים נעשו חלביים, עדיין כאשר הם נקיים לגמרי אפשר ללוש בהם בצק לעוגות ולחלות וזה יהיה פרווה, גם בגלל שאינם בני יומם ובעיקר בגלל שהשימוש הוא קר.

לגבי המעבד מזון ראי כאן.