בישל חלבי בסיר בשרי

שאלה:

שלום
אדם שבישל פסטה בסיר בשרי ובטעות שם בתוכה שמנת חלבי ואכל את הפסטה עם השמנת (בצלחת וסכו"ם רגיל, לא חד פעמי). הוא לא זוכר אם הסיר השתמשו בו ב24 שעות אחרונות או לא. הוא גם לא יודע באיזה צלחות ובאיזה סכו"ם הוא השתמש.

מה הדין הצלחות והסכו"ם?

מה דין הסיר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנו כלל שסתם כלים אינם בני יומם, כלומר כיון שהוא לא זוכר אם הסיר בן יומו יתן להניח בדיעבד שהוא לא היה בן יומו, ולכן האוכל והצלחת והסכו"ם כשרים, והסיר טעון כמובן הגעלה.

חנוכה שמח.