שאלה:
שלו' וברכה, חתך בצל בסכין בשרית שאינה בת יומה, ולאחר מכן הכניס את הבצל בקוצץ ירקות פרווה, האם הקוצץ ירקות נהיה בשרי (לבני ספרד).
תשובה:
שלום וברכה
בענין זה נחלקו הפוסקים, לכתחילה יש להגעיל אבל עיקר הדין להקל, בפרט לספרדים שהרי בדעת השו"ע נחלקו הדעות אם הקפידו גם בסכין שאינה בת יומה.
מקורות:
הפוסקים נחלקו בבצל בשרי שנטחן בבלנדר פרווה, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר, אבל מעיקר הדין מותר.