לתרומות לחץ כאן

בצל שנחתך בסכין בשרי ונטחן בבלנדר פרווה

שאלה:

שלו' וברכה, חתך בצל בסכין בשרית שאינה בת יומה, ולאחר מכן הכניס את הבצל בקוצץ ירקות פרווה, האם הקוצץ ירקות נהיה בשרי (לבני ספרד).

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הפוסקים, לכתחילה יש להגעיל אבל עיקר הדין להקל, בפרט לספרדים שהרי בדעת השו"ע נחלקו הדעות אם הקפידו גם בסכין שאינה בת יומה.

מקורות:

הפוסקים נחלקו בבצל בשרי שנטחן בבלנדר פרווה, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר, אבל מעיקר הדין מותר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל