תנור בחזקת בשרי, מתי מותר להכין בו חלבי?

שאלה:

שלום וברכה,
תנור שהכנתי בו קציצות בשריות ביום חמישי בערב בערך בשעה 20:30, וביום שישי למחרת צריך להכין בו לכבוד שבת עוגיות חלביות, האם יש אפשרות ביום חמישי בלילה לאחר הכנת הבשר לשפוך חומר פוגם כגון מסיר שומנים, להשרות כל הלילה, בבוקר שישי לנקות טוב טוב ולהפעיל לאחר מכן על החום הכי גבוה חצי שעה ואז להכין את העוגיות החלביות? במידה ולא, מה כן צריך לעשות במצבים כאלה?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם מנקים היטב ואחר כך מפעילים שעה ריק על חומו המירבי, זה ליבון קל ומועיל כיון שהיתרא בלע.

אמנם המנהג כן לחכות 24 שעות, וככל שכל הנושא הוא לעשות עוגיות חלביות שזה לא משהו דחוף ונחוץ כל כך, הייתי נמע מכך.

שבת שלום.