גזיזת ציפורניים באמצע השבוע

שאלה:

מוצר לגזור ציפרניים ברביעי?
בחמישי אני יודע שמחמירים אבל ראיתי כמדומני במב דרשו בשם הרב כהנמן שגם ברביעי אני שואל זאת כי הציפורניים כבר גדלו וזה קצת מפריע לי

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר הקפדה שלא לקצוץ ביום רביעי וגם לא מצאתי מה שציינת.

יש אמנם ענין של כבוד השבת לקצוץ ביום שישי שניכר שעושה לכבוד שבת, אבל כבר כתב הגר"נ קרליץ בחוט שני ח"א פרק ה, שמי שזה מפריע לו באמצע השבוע רשאי לקצוץ.